Gyldendal Logo

Boktips: Googolplex

Googolplex er usedvanlig bok: en høytlesningsbok om små og store tall, ikke minst om helt ufattelige, uforståelige, enormt kjempedigre tall. Og dermed også om det uendelige, ufattelige store universet.

  • Bibliotek

Det er samtidig en bok om femåringen Tale som skal på hyttetur med familien sin. Tale kan telle. Hun teller telefonstolper.

Ved å bruke gjenkjennelige situasjoner fra norsk hverdag, og ta utgangspunkt i små og konkrete tall og størrelser, bygger boka videre på barnas gryende tallforståelse. Hvor store tall finnes det egentlig? Er uendelig et tall? Og er Googolplex verdens aller, aller største tall?

Foto fra grafill.no, Visuelt 2018. Illustrasjoner: Rune Markhus
Foto fra grafill.no, Visuelt 2018. Illustrasjoner: Rune Markhus

«Dette er en visuelt spennende bok om verdens største tall. Den er engasjerende, både for barnet og den voksne leseren, der den grafiske stilen driver historien fram på en nyskapende måte. Den har dynamiske komposisjoner, utnytter lekent typografi, har morsomme detaljer, er fargemessig stilfullt utført og har god utnyttelse av formatet. Etterhvert som man leser, åpner det seg et komplekst og rikt univers som inviterer til ytterligere utforskning.»

Hva er verdens største tall? Her får du svaret!

Les eller lytt til boken i Gyldendals skolebibliotek:

Hold deg oppdatert på Skolestudio for grunnskolen

Meld deg opp på vårt nyhetsbrev for oppdateringer om våre læremidler, faglig påfyll, undervisningstips og kursinvitasjoner.

Skolebibliotek logo
Bibliotek

Gyldendals Skolebibliotek inneholder bøker som passer fra alderen 6 til 16 år, inkludert Saltos bokhylles bøker for 1. til 4. trinn. Har du lisens på Salaby finner du også Salabys bibliotek som en del av tilbudet.

Gyldendal Logo

Kundeservice
Telefon: 22 03 42 01
E-post: support@gyldendal.no

Gyldendal Undervisning
Organisasjonsnummer: 946 163 899