Gyldendal Logo

Lær å lage mat med Skolestudio

I fagrommet Mat og helse i Skolestudio får elevene lære å lage spennende retter sammen med en ekte kokk! Mathias fra The Flying Culinary Circus viser blant annet redskaper og teknikker og viser hvordan du lager matrettene trinn for trinn.

  • Mat og helse 8-10

I Mat og helse i Skolestudio får du innhold som tar opp temaene kosthold og ernæring og problemstillinger knyttet til helseinformasjon, reklame og selvbilde. Du vil også lære litt om hvordan maten vi spiser produseres og hvordan du kan gjøre miljøbevisste valg.

I tillegg vil du finne mye nyttig innhold om matlaging: Slik velger du riktig kniv, slik bruker du en kjevle, slik kutter du grønnsaker og mye mer.

Når elevene skal lage en matrett får de først se en film der Mathias viser hvordan det gjøres. Hele oppskriften med ingredienser og framgangsmåte finner du under filmen.

Slik kutter du løk
Slik kutter du løk
Slik lager du mexicansk bønnegryte
Slik lager du mexicansk bønnegryte

Slik kutter du løk:

Mange lurer på hvordan man egentlig får kuttet løken i fine små terninger. I denne filmen får du vite hemmeligheten:

Slik lager du asiatisk laks:

Denne retten er en av Mathias sine favorittretter og vil falle i smak hos de fleste, også de som ikke er så glade i fisk.

Hold deg oppdatert på Skolestudio for grunnskolen

Meld deg opp på vårt nyhetsbrev for oppdateringer om våre læreverk, Skolestudio, undervisningsopplegg, tips og kursinvitasjoner.

Mat og helse 8-10

Mat og helse 8-10 Fagrom er et helt nyutviklet heldigitalt læreverk utviklet til læreplanene fra 2020.  I fagrommet finner du innhold om kosthold og helse, matvaregruppene, energi og næringsinnhold, måltider, matsvinn og bærekraft og helseinformasjon og reklame. I tillegg finner du en rekke filmer med oppskrifter, teknikker og redskaper.


Gyldendal Logo

Kundeservice
Telefon: 22 03 42 01
E-post: support@gyldendal.no

Gyldendal Undervisning
Organisasjonsnummer: 946 163 899