Gyldendal Logo

Spill som mengdetrening i matematikk

Spill er super øving og mengdetrening i matematikk - og ikke minst gøy for elevene.

  • Matematikk 1-7

I den nye læreplanen fremheves det at elevene skal «lage og følgje reglar og trinnvise instruksjonar i leik og spel». Alle spillene i Multi inneholder regler elevene må forstå for å kunne spille. I lærerressursen finner du også tips til hvordan spillene kan gjøres enklere eller mer utfordrende.

Største terningkast fra Multi 1
Største terningkast fra Multi 1

- Spill egner seg godt til repetisjon av fagstoffet. Vi anbefaler derfor at elevene spiller samme spill flere ganger. Etter at elevene har lært seg spillene, må de gjerne brukes som lekser eller tips til noe elevene kan gjøre hjemme eller på SFO, sier Ann-Christin Arnås, en av forfatterne av Multi.

Alle spillene i Multi er enkle å gjennomføre og krever lite utsyr. Til dette spillet trenger du en kortstokk.
Alle spillene i Multi er enkle å gjennomføre og krever lite utsyr. Til dette spillet trenger du en kortstokk.

Alle spill i Multi er forklart med spilleregler. I Skolestudio kan du også få spillereglene opplest. Og noen spill har til og med fått en liten film som forklaring. Da er et bare sette elevene i gang med det samme!

Se forklaring på spillet Hvor mange ballonger fra Multi 3:

Multi 3

Spill: Hvor mange ballonger?

Spill som øver multiplikasjon som gjentatt addisjon. Du kan spille spillet i Skolestudio eller bruke terning og papir. Hvem får flest ballonger?

Multi 1

Spill: Største terningkast

2 elever spiller sammen. De trenger hver sin terning og hver sin brikke. Elevene kaster hver sin terning og sammenlikner antall øyne på terningene. Den med flest øyne på terningen, flytter brikken sin ei rute fram. Vinner er den som først kommer til mål.

Multi logo
Matematikk 1-7

Multi er et komplett læreverk i matematikk. Multi lar elevene utforske matematikken, øve på ferdigheter og du som lærer kan hele veien følge og vurdere elevens progresjon.

Gyldendal Logo

Kundeservice
Telefon: 22 03 42 01
E-post: support@gyldendal.no

Gyldendal Undervisning
Organisasjonsnummer: 946 163 899