Gyldendal Logo

Id mubarak!

Etter en måned med ramadan er det på tide å bryte fasten, og det skjer fra solnedgang på ramadans siste dag og hele dagen derpå. Fastebrytingen kalles id al-fitr og feires med at familier møtes, pynter seg, gir gaver og spiser god mat.

  • Tverrfaglig 8-10
  • Mat og helse 8-10
  • KRLE 8-10

Den islamske kalenderen er en månekalender med 354 eller 355 dager i året. Derfor faller id-feiringen på ulike dager hvert år etter den vestlige kalenderen. I år er det id al-fitr den 2. mai, og det feires med brask og bram.

I Skolestudio kan du lære med om hva Id er, hvorfor muslimene feirer det og hva man gjør på en Id-feiring.

Biryani, kebab og deilige desserter er noe av det som kan bli servert til id. I mat og helse kan du finne noen oppskrifter som dere kan lage i klassen eller hjemme.

Lær mer om Islam i Horisonter Fagrom:

Islam

Islam er den yngste av de store verdensreligionene, og i likhet med jødedommen og kristendommen har den sitt utspring i Midtøsten. Selve ordet islam kommer av et arabisk ord som kan bety både fred, underkastelse og lydighet.

Mat og helse 8-10

Mat og helse 8-10 Fagrom er et helt nyutviklet heldigitalt læreverk utviklet til læreplanene fra 2020.  I fagrommet finner du innhold om kosthold og helse, matvaregruppene, energi og næringsinnhold, måltider, matsvinn og bærekraft og helseinformasjon og reklame. I tillegg finner du en rekke filmer med oppskrifter, teknikker og redskaper.


Horisonter logo
KRLE 8-10

Horisonter legger til rette for felles undring, refleksjon og diskusjon i klasserommet. Læreverket er pluralistisk orientert og tar religions- og livssynsmangfoldet i samfunnet vårt på alvor.

Gyldendal Logo

Kundeservice
Telefon: 22 03 42 01
E-post: support@gyldendal.no

Gyldendal Undervisning
Organisasjonsnummer: 946 163 899