Gyldendal Logo

Tema: Ukrainakrigen

I Skolestudio finner du nå helt nytt innhold til ungdomstrinnet om krig og situasjonen i Ukraina. Lær om hvilke problemer krig skaper, stormakter og kampen om sannheten.

  • Tverrfaglig 8-10

Krig mange steder

Krig fører med seg død, lidelse og store skader. Derfor vil de aller fleste mennesker unngå krig. Til tross for dette er det alltid krig ett eller flere steder i verden.

Mange typer krig

Det finnes mange typer krig. Men alle kriger skjer fordi minst to parter kjemper mot hverandre med våpen. Et annet kjennetegn på krig er at mange mennesker dør. Krig fører til mange dødsfall fordi minst to parter kjemper mot hverandre med våpen.

Hvem skal du tro på?

Krig må være siste utvei for å løse en konflikt. Men når folk er svært uenige, kan begge parter føle at de har gode grunner til å starte en krig eller delta i en krig. Når det er krig et sted, er det ofte vanskelig for andre å avgjøre hvem som har skylden for krigen, hvem som lider mest, og hvem som eventuelt trenger hjelp til å rette opp urettferdigheter.

Tidslinje: Bakgrunnen for Ukrainakrisen

Den 24. februar 2022 startet Russlands president Vladimir Putin en stor invasjon av Ukraina og landene er nå i krig. For å forstå hvorfor dette skjer, må vi se nærmere på noen viktige hendelser i ukrainsk og europeisk historie.

Gyldendal Logo

Kundeservice
Telefon: 22 03 42 01
E-post: support@gyldendal.no

Gyldendal Undervisning
Organisasjonsnummer: 946 163 899