Gyldendal Logo

Start et band!

Har du lyst til å spille i band, men vet ikke helt hvordan du skal komme i gang? I Skolestudio finner du mange gode tips og råd til hvordan du og klassekameratene kan starte deres eget band og komme i gang med øvingen.

  • Musikk 8-10

Et band består av mange ulike instrumenter som alle har hver sin rolle. Bandet er avhengige av at alle kjenner til oppgavene sine og at de har øvd på det de skal spille. Det krever både planlegging og samarbeid, men det er ekstra gøy når man får det til.

Mange store band gjennom musikkhistorien startet på ungdomsskolen, så det er ingen grenser for hvor gode dere kan bli!

Trenger du hjelp med instrumenter og akkorder? Her kan du lære mer.

Vil du heller starte et kor?

Mer innhold i Musikk Fagrom i Skolestudio:

Samarbeid og øving i band og kor

Musikk kan være fantastisk å høre på alene, men å spille musikk sammen med andre skaper godt samhold og vennskap og ikke minst mestringsfølelse. Samspill handler om å bruke dine ferdigheter og egenskaper til å gjøre gruppen du spiller eller synger med bedre, både musikalsk og sosialt.

Gitarskolen

Velkommen til Gitarskolen! I dette innføringskurset vil du lære å spille de vanligste gitargrepene på en litt enklere måte – nemlig med kun én finger over gitarhalsen. Kurset holdes av gitarlærer John Stenersen, som har lært elever å spille gitar i over ti år. John er i tillegg med i bandet Bergtatt og har spilt konserter både i og utenfor Norge.

Digital musikkproduksjon

I dette temaet skal du lære hva musikkproduksjon er, og hvordan du kan bruke et musikkprogram til å produsere musikk digitalt. Opplegget er utviklet av musikkprodusent Jonas og hans kollegaer i The Woods.

Musikk 8-10

I Musikk i Skolestudio vil du finne variert innhold som støtter elevene i det skapende arbeidet. Elevene skal få erfaring med å uttrykke seg musikalsk på ulike måter. De skal få erfaring med å jobbe kreativt med musikk, og få opplæring i verktøy og metoder. De skal også lære seg å lytte aktivt og å sette ord musikalske erfaringer.

Gyldendal Logo

Kundeservice
Telefon: 22 03 42 01
E-post: support@gyldendal.no

Gyldendal Undervisning
Organisasjonsnummer: 946 163 899