Gyldendal Logo

Uteskole med Refleks

Naturfag er et fag som skal «gjøres» og da er det fint å komme seg ut av klasserommet. Her får du noen eksempler på aktiviteter fra Refleks Naturfag 5-7 som er perfekt til uteskolen.

  • Naturfag 1-7

Undersøk hva som lever rundt skolen din

Mange steder i naturen finnes det et stort mangfold av arter. Men hvordan er det der vi mennesker holder til? Hva lever der?

Skal vi finne ut noe om mangfoldet av arter i et område, må vi dra ut og kartlegge hvilke arter som lever der. Å kartlegge betyr å utforske noe, og lage en oversikt over det du har funnet. Klassen din kan kartlegge mangfoldet av arter i skolegården.

Lek plantedetektiver

Du er plantedetektiv Sherlock Holmes. En utfordrende sak bør løses snarest, og det er du som skal etterforske den. En verdifull plante er forsvunnet, og eieren av området er fortvilet! Gå ut i nærområdet og gjør nødvendige undersøkelser for å løse saken.

Rydd plast i naturen

Kastet du fra deg ei plastflaske i naturen sist gang du var på tur? I så fall kan det hende at tipp-tipp-tipp-tipp-oldebarnet ditt finner rester av den flaska om over 200 år. Det tar veldig lang tid før plastsøppel forsvinner. Men du kan hjelpe naturen!

Uteskole med May Liss

– Uteskole er ikke så vanskelig! Bare gjør det, sier May Liss. Det som startet som et korona-tiltak endte med å bli en fast del av skolehverdagen. I denne artikkelen får du hennes beste tips og eksempler til en perfekt uteskole-time.

Refleks Naturfag logo
Naturfag 1-7

Refleks er et helt nytt læreverk i samfunnsfag og naturfag for barnetrinnet. Gjennom utforsking og refleksjon oppdager elevene samspillet mellom naturen og samfunnet.

Gyldendal Logo

Kundeservice
Telefon: 22 03 42 01
E-post: [email protected]

Gyldendal Undervisning
Organisasjonsnummer: 946 163 899