Gyldendal Logo

Skolestudio: Veiledning til foresatte

Bruker ditt barn Skolestudio på skolen og til hjemmearbeid? Lurer du på hva det er og hvordan det fungerer? Her får du en forklaring!

  • Skolestudio 1-7
  • Skolestudio 8-10

Skolestudio er et digitalt læringsmiljø laget av Gyldendal. Her finner lærere og elever sine digitale «lærebøker» med både tekster, oppgaver og andre verktøy.

Se vår videoguide til Skolestudio her:

De aller fleste elever har en såkalt Feide-bruker, med et brukernavn og passord som brukes til det meste på skolen. Denne brukeren er også innloggingen til Skolestudio. Spør læreren hvis ditt barn ikke har fått sin Feide-bruker.

For å jobbe i Skolestudio må eleven først logge inn med Feide-brukeren sin. Eleven er automatisk en del av sin gruppe eller klasse og læreren kan sende beskjeder og styre hva eleven skal jobbe med.

Innholdet i hvert fag er sortert under ulike «fliser». Elevene vil kun få opp de produktene de har lisens til, på sin startside.

Fagrom: Fagrommet en digital versjon av læreverket i et fag. Innholdet baserer seg på samme manus som bøkene, men er transformert og tilpasset det digitale formatet. Her finner du tekster, oppgaver og annet spennende interaktivt innhold. Eleven kan noen ganger jobbe digitalt, direkte på tablet eller pc, men mange oppgaver krever at man jobber i en skrivebok ved siden av, muntlig, i grupper eller med noe praktisk. Det er bare å klikke seg gjennom de ulike temaene i menyen til venstre for å se på alt stoffet eleven skal lære – kanskje du lærer noe selv også?

Smart Øving: Smart Øving er et digitalt læremiddel for øving og mengdetrening. Det finnes i matematikk og engelsk på barnetrinnet, og i matematikk på ungdomstrinnet og videregående. Her får elevene automatisk tildelt oppgaver som er tilpasset deres nivå, innenfor et tema som læreren har definert. Her er det viktig å ikke hjelpe for mye til. La barnet ditt prøve selv først, så vil algoritmen i programmet etter hvert justere vanskelighetsgraden på oppgavene. Les mer om Smart Øving her.

Smart Vurdering: Smart Vurdering er et verktøy for digitale prøver og vurdering. Her får læreren umiddelbar oversikt over klassens og elevens resultat samt oversikt og detaljerte forslag til oppfølging av hver enkelt elev.

Skolebibliotek: Alle elever med lisens på minst ett Fagrom har også tilgang på Gyldendals skolebibliotek. Her finnes et utvalg bøker skrevet av noen av våre mest anerkjente barne- og ungdomsbokforfattere. E-bøkene er varierte i både sjanger, tema og vanskelighetsgrad, og de er på både bokmål og nynorsk. Bøkene i Skolebiblioteket har lydstøtte.

Smart Bok: Smart bok er en skjerm-versjon av boka. Den ser helt lik ut som den fysiske boka, men er beriket med funksjonalitet som skal støtte elevens læringsprosess, som for eksempel lyd, bokmerking, og tekstmarkering. Alle lærebøker utviklet til Kunnskapsløftet 2020 tilbys som Smart bok.

Bokstøtte: Elever som bruker fysiske bøker eller Smart Bok og ikke har lisens på Fagrom, vil likevel ha tilgang på relevant digitalt innhold i Skolestudio, som for eksempel lydstøtte i engelsk. Det er samlet under flisen som heter Bokstøtte. Dette innholdet er gratis og aktiveres ved første gangs bruk.

Alt ditt barn har jobbet med inne i Skolestudio blir lagret på deres bruker. For å se hva hen har jobbet med kan du klikke på et av fagrommene, for eksempel Salto i norsk. Da kommer du automatisk inn i temaet de jobber med nå og du vil se en progresjonsbar på hver læringsmodul som er påbegynt.

Når en elev har fått tildelt et nytt gjøremål av en lærer, vises det ved at bjella blinker. For å se gjøremålene ditt barn har fått tildelt av læreren, velg «Mitt arbeid» i menyen under person-ikonet øverst til høyre. Her får du oversikt over alle gjøremål og eventuelle beskjeder fra lærer.

Læreren kan også gi tilbakemelding direkte i en oppgave.

Læreren har også mulighet til å sende elever til et sted i Skolestudio underveis i timen ved å bruke en «magnet». Da vil eleven få en pop-up på skjermen med en direkte lenke.

Snakk gjerne med læreren først. Det ligger også mye informasjon på våre nettsider www.skolestudio.no/velkommen. Ved tekniske problemer kan læreren kontakte vårt kundesenter på 22 03 41 00 eller [email protected].

Lurer du på noe?

Snakk gjerne med læreren først. Det ligger også mye informasjon på våre nettsider www.skolestudio.no/velkommen. Ved tekniske problemer kan læreren kontakte vårt kundesenter på 22 03 41 00 eller [email protected].

Skolestudio 1–7 logo
Skolestudio 1-7

Skolestudio er Gyldendals digitale læringsmiljø for Kunnskapsløftet 2020. Læringsmiljøet har rikt innhold og fleksibel funksjonalitet som sikrer god læring fra første til siste skoleår.

Skolestudio 8–10 logo
Skolestudio 8-10

Skolestudio er Gyldendals digitale læringsmiljø for Kunnskapsløftet 2020. Læringsmiljøet har rikt innhold og fleksibel funksjonalitet som sikrer god læring fra første til siste skoleår.

Gyldendal Logo

Kundeservice
Telefon: 22 03 42 01
E-post: [email protected]

Gyldendal Undervisning
Organisasjonsnummer: 946 163 899