Gyldendal Logo

Tema: PRIDE

Marker «Pride» med å lære mer om det å være skeiv. Test deg selv på myter og fakta, bli kjent med skeive forbilder og få et innblikk i Pride-feiringen.

  • Tverrfaglig 8-10
  • KRLE 8-10

I 2022 er det 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge. Dette er en viktig milepæl i norsk historie og markeres landet over med Skeivt kulturår. Formålet med Skeivt kulturår er å formidle skeives rettighetskamp, fremheve skeiv kunst, litteratur og kultur og synliggjøre skeiv historie.

I Skolestudio skal vi selvsagt også ta del i denne markeringen. I temaet «Pride» vil du og klassen din finne informasjon og oppgaver om LHBT+, kjønn og kjønnsidentitet, mangfold og møtet med ulike normer i samfunnet. Dere vil gjøre oppdrag som utforsker forskjellige deler ved det å være skeiv, og dere vil lære mer om rettighetskampen som både kjente og ukjente skeive nordmenn har kjempet.

Tverrfaglig opplegg: Pride

I temaet «Pride» vil du og klassen din finne informasjon og oppgaver om LHBT+, kjønn og kjønnsidentitet, mangfold og møtet med ulike normer i samfunnet.

Seksualitet og samliv

Seksualitet handler om mer enn sex, graviditet og kjønnssykdommer. Man må også lære om blant annet grensesetting, identitet, og forståelse og respekt for egen og andres kropp.

Behov, rettigheter og menneskeverd

Det er forskjellige syn på hvilke behov som er de aller viktigste, men det er vanlig å si at de fysiske behovene er de mest grunnleggende: mat, klær, helsetjenester og et sted å bo. Men det er ikke nok å overleve for å kunne leve et godt liv.

Gyldendal Logo

Kundeservice
Telefon: 22 03 42 01
E-post: [email protected]

Gyldendal Undervisning
Organisasjonsnummer: 946 163 899