Gyldendal Logo

Land i krig: Temapakke om Ukraina

Krigen i Ukraina er skremmende og kan være vanskelig å forstå. Vi jobber derfor med å sette sammen en temapakke om situasjonen i Ukraina og hjelp til å forstå krigen.

  • Norsk SF
  • Norsk YF
  • Historie SF/YF
  • Samfunnskunnskap SF/YF

I Skolestudio vil du i løpet av de neste ukene finne fagstoff og undervisningsopplegg for å jobbe med tema i klasserommet.

Hør hva statsministeren vil si til barn og unge om krigen i Ukraina:

Foto: Statministerens kontor

Denne videoen er også en del av temapakka, og du finner den og flere ressurser i venstremenyen under PÅ TVERS: Demokrati og medborgerskap til disse fagene og læreverkene:

Norsk

Historie og samfunnskunnskap

Flere nyttige ressurser

I Pilot Fagrom og Pilot Bokstøtte kan du også finne to høyaktuelle tekster med tilhørende "Å gjøre"-oppgaver, i venstremenyen under kapittel 8 Det internasjonale samfunnet.

NATO – en hjernedød allianse?

Av Per Anders Madsen

Har skolen ikke kjøpt lisens til Pilot Fagrom? Du kan bestille en prøvelisens for 30 dager, eller bruke Pilot Bokstøtte, som er åpen og gratis.

«Hvorfor blir det krig?»

Av Peter Mørk

Har skolen ikke kjøpt lisens til Pilot Fagrom? Du kan bestille en prøvelisens for 30 dager, eller bruke Pilot Bokstøtte, som er åpen og gratis.

Appell logo
Norsk SF

Appell er et helt nytt læreverk i norsk tilpasset nye læreplaner. Læreverket aktiviserer eleven og er et fleksibelt planleggingsverktøy for norsklæreren.

Tett på logo
Norsk YF

Tett på er norskverket for yrkesfageleven som ønsker tett oppfølging i skriving, lesing og muntlige ferdigheter. Elevene følges steg for steg og gjennom deltrening og større kurs utvikles de grunnleggende ferdighetene.

Perspektiver logo
Historie SF/YF

Perspektiver er et læreverk i historie for Vg2/Vg3 og påbygging som kombinerer god historiefaglig formidling med et økt fokus på elevens læring.

Pilot logo
Samfunnskunnskap SF/YF

Pilot er et helt nytt læreverk i samfunnskunnskap. Læreverket gir eleven tett oppfølging i arbeidet med kunnskaper og ferdigheter i samfunnskunnskap.

Gyldendal Logo

Kundeservice
Telefon: 22 03 42 01
E-post: support@gyldendal.no

Gyldendal Undervisning
Organisasjonsnummer: 946 163 899