Her finner du eksempler på innhold til videregående som du kan ta i bruk i din undervisning.
I Skolestudio finner du et utvalg læringsressurser for norsk, engelsk og samfunnskunnskap om blant annet kildekritikk, ytringsfrihet og falske nyheter.
Author Maria Kjos Fonn has written an introductory article in the first chapter of Edge 2. Her aim is for students to understand why it is beneficial to read literature, and to inspire them to do so. She also shares her thoughts on how reading online and on paper are interconnected.
Her er 6 inspirerende råd fra våre pedagogiske veiledere i Gyldendal!
Dette undervisningsopplegget lar elevene jobbe i grupper som en annen person enn seg selv!
Undervisningsopplegg om Instagram-romanen, Dette blir mellom oss, lansert som verdens første i 2020.
Skolestudio har rikt innhold og fleksibel funksjonalitet som sikrer god læring fra første til siste skoleår. Hvilke muligheter gir Skolestudio deg som engelsklærer på videregående?
Skolestudio har rikt innhold og fleksibel funksjonalitet som sikrer god læring fra første til siste skoleår. Hvilke muligheter gir Skolestudio deg som norsklærer på videregående?
Skolestudio har rikt innhold og fleksibel funksjonalitet som sikrer god læring fra første til siste skoleår. Hvilke muligheter gir Skolestudio deg som matematikklærer på videregående?
Skolestudio har rikt innhold og fleksibel funksjonalitet som sikrer god læring fra første til siste skoleår. Hvilke muligheter gir Skolestudio deg som naturfagslærer på videregående?
Krigen i Ukraina er skremmende og kan være vanskelig å forstå. Vi jobber derfor med å sette sammen en temapakke om situasjonen i Ukraina og hjelp til å forstå krigen.
Flere av diktene i Ida Lórien Ringdals Jenter på do (2021) har blitt publisert i form av animerte filmer på Snapchat. Sofie Frøysaa har gitt stemme til diktene, illustratør Nora Fikse har stått for animasjonene og R&B-artisten Farida har laget musikken. Vi har nå utarbeidet et undervisningsopplegg til flere av disse filmene!
March 8 is a great opportunity to discuss equal rights, in the world in general, or more specifically here in Norway. Below you find two teaching resources to practice discussing, and concrete suggestions to get the ball rolling.
Denne temapakken i Appell Vg1 Bokstøtte tilbyr et utvalg tekster og metoder som elevene kan jobbe med til temaet «Samisk språk og identitet». Gjennom arbeid med tekstene og metodene skal elevene reflektere, utforske og bruke fagkunnskap fra kapitlet om språk og endring.
I Aqua finner du utforskende oppgaver og refleksjonsspørsmål i hvert delkapittel, som skaper både undring og forståelse hos elevene.
Lurer du på hvordan elevene dine kan jobbe utforskende med Senit? Her får noe noen innholdstips som vi håper kan hjelpe.
I Skolestudio finner du også flere undervisningsfilmer med forsøk, som vi håper kan være nyttige å bruke når du skal gjennomføre forsøk med elevene dine.
Vi har satt sammen en temapakke med et utvalg ressurser om å skrive kreativt på engelsk.
Tom for ideer om hvordan du kan undervise i det tverrfaglige temaet Folkehelse og livsmestring? Eller usikker på hvordan du skal gripe dette an?
1. til 12. november samles FNs medlemsland til klimatoppmøte i Glasgow, og da er det klima, bærekraft og covid som står i høysetet. Om du ønsker noen tips til ressurser du kan bruke i undervisningen i forbindelse med konferansen, finner du det her.
Verdenserklæringen er grunndokumentet i det internasjonale arbeidet for menneskerettigheter. Den består av 30 artikler, og gjelder for alle FNs medlemsland. I Skolestudio kan du finne temaer og oppgaver som tar for seg menneskerettighetene og beslektede temaer i samfunnskunnskap og engelsk på videregående.
Fleksibilitet er viktig for en lærer, også når du skal sette sammen innhold til undervisningen. I Skolestudio kan du redigere og sette sammen egne undervisningsopplegg, og dele de med klassen din eller enkeltelever.
13. september er det valg til Stortinget og Sametinget. I Skolestudio finner du læringsressurser om demokrati fra utvalgte fag på videregående.
Visste du at testing har vist seg å kunne forbedre langtidshukommelsen av innlært kunnskap?
Visste du at på skolestudio.no ligger det masse gratisressurser for videregående? Ressursene skal støtte og berike undervisningen med Gyldendals nye læreverk.
Etter en lang sommer nærmer det seg skolestart, og både lærere og elever skal tilbake til klasserommet. For mange, for aller første gang som elev på videregående. Her er den erfarne norsklæreren Ingeborg Aasbrenns beste tips til en god skolestart.
Espen Aas has interpreted the introductory essays in Edge for us, and made one video for each topic.
Tverrfaglig prosjekt om vindkraft i naturfag, geografi, matematikk, norsk og samfunnskunnskap
Programmering i eksempeloppgavene i matematikk.
Mønster Smart Øving er et digitalt læremiddel for øving og mengdetrening i matematikk på Vg1. Oppgavestrømmen elevene får i Mønster Smart Øving er adaptiv og dynamisk. Det vil si at oppgavene tilpasses nivået til hver enkelt elev, umiddelbart og underveis i arbeidet. Eleven får derfor alltid utfordringer tilpasset sitt nivå.
Programmering er nå en del av matematikkfaget, og forfatterne til Mønster har derfor laget et programmeringskurs som ligger i alle Mønster-titlene i Fagrom og Bokstøtte.
Hvordan kan matematikk hjelpe oss til å se inn i framtiden? Hvorfor må spillprogrammerere kunne så mye matematikk?
Penklær, koseklær, dyre klær, moteriktige klær, turklær – de aller fleste av oss har et forhold til klær. Hvor mye vet vi om hvor bærekraftige klærne våre er?
This teaching tip is based on the series Small Axe and more specifically the episode “Education”. It offers interesting perspectives on UK society and history. Watching and responding to it allows pupils to reflect on social conditions, and in particular the institutional racism of the 1960s and 70s.
Espen Aas has interpreted the topics Identity/Who Are You?, English Everywhere, Culture and Diversity, and Citizenship in E1 for us.
Den populære NRK-serien er en fin inngang til gode samtaler med elevene om identitet, livsmestring, personlig økonomi, fordommer, kultur, vennskap, tilhørighet og samhold. Den nyeste sesongen tar også for seg mer alvorlige temaer som sorg, mental helse og selvmord.
«Det er ikke så lett å forstå seg på verden for tiden. Aldri før har vi hatt mer kunnskap om hvordan det står til med klimaet og miljøet på jorda.» Slik starter introduksjonsartikkelen til Astrid Sinnes i kapittelet «Kampen om en bærekraftig verden» i læreverket Pilot.
Her finner du nyttige ressurser fra Gyldendal til en god skolestart.
Meld deg opp på vårt nyhetsbrev for oppdateringer om fagfornyelsen, Skolestudio, undervisningsopplegg, tips og kursinvitasjoner.
KundeserviceTelefon: 22 03 42 01E-post: [email protected]
Gyldendal UndervisningOrganisasjonsnummer: 946 163 899