Alt du trenger å vite om Skolestudio

  Skolestudio er Gyldendals digitale læringsmiljø for Kunnskapsløftet 2020. Læringsmiljøet har rikt innhold og fleksibel funksjonalitet som sikrer god læring fra første til siste skoleår.
  Les mer

   Nyheter i Skolestudio

   Skolestudio får hver dag nye små og store byggeklosser.
   Les mer

    Chat med oss!

    Som bruker av Skolestudio er aldri hjelpen langt unna hvis du skulle trenge det. Vårt kundesenter tar imot dine spørsmål, enten det er stort eller smått, og samtidig bidrar du til videreutviklingen av våre læremidler.
    Les mer

     Siste nytt! Få nyheter fra Aftenposten Junior skole

     Gyldendal og Aftenposten Junior skole inngår nå et unikt samarbeid. Kombiner den solide kvaliteten fra fagrommene i Skolestudio, det lystbetonte innholdet i Salaby og nyhetsstoffet fra Aftenposten Junior skole – alt på ett sted.
     Les mer
     • Skolestudio 1-7
     • Skolestudio 8-10

     Skolestudio: Veiledning til foresatte

     Bruker ditt barn Skolestudio på skolen og til hjemmearbeid? Lurer du på hva det er og hvordan det fungerer? Her får du en forklaring!
     Les mer

      På denne skolen bruker de Skolestudio i alle fag – på alle trinn

      – Det jeg liker aller best med Skolestudio, det er at det er enda enklere å variere undervisningen, sier 5. klasselærer Ingeborg Frogner Hasle på Tåsen skole.
      Les mer

      Barneskole

      I Skolestudio finner du innhold i alle fag på alle trinn i barneskolen: De kjente læreverkene Salto i norsk, Multi i matematikk, Explore i engelsk og det ferske læreverket Refleks i naturfag og samfunnsfag. I tillegg har Salaby morsomt og engasjerende innhold i KRLE, kunst og håndverk, kroppsøving, mat og helse og musikk.

      • Naturfag 1-7
      • Samfunnsfag 1-7

      Månen er en refleks!

      Månen lager ikke sitt eget lys. Den lyser fordi den reflekterer lys fra sola, akkurat som en refleks. Månens overflate sender en del av det lyset den mottar fra sola, tilbake ut i verdensrommet.
      Les mer
      • Samfunnsfag 1-7
      • Norsk 1-7
      • Engelsk 1-7

      Vennskap og fellesskap

      Årets tema for Verdensdagen for psykisk helse handler om at vi trenger hverandre. Her finner du ressurser fra Skolestudio på barnetrinnet som passer til temaet.
      Les mer
      • Norsk 1-7
      • Samfunnsfag 1-7

      Nyheter i vår digitale hverdag

      Hvordan blir nyheter til? Hvordan fikk man informasjon om verden før internett fantes? Hvordan skille ekte nyheter fra falske? Her er et lite utvalg læringsressurser fra Skolestudio om nyheter i vår digitale hverdag.
      Les mer

      Ungdomsskole

      I Skolestudio finner du innhold i alle fag på alle trinn i ungdomsskolen: De kjente læreverkene Kontekst i norsk, Maximum i matematikk, Enter i engelsk og de ferske læreverkene Element i naturfag og Relevans i samfunnsfag. I tillegg lanserer vi nå innhold i fagene tysk, fransk, spansk, KRLE, kunst og håndverk, kroppsøving, mat og helse og musikk.

      • Matematikk 8-10

      Utforsk matematikken med konkreter

      Representasjoner i matematikk handler om å finne ulike måter å uttrykke matematiske begreper, sammenhenger og problemer. I Maximum får elevene mange muligheter til å bruke konkrete hjelpemidler - både fysiske og digitale.
      Les mer
      • Naturfag 8-10

      Svensk forsker vant nobelpris

      Den 3. oktober 2022 ble det kjent at den svenske forskeren Svante Pääbo har mottatt nobelprisen i medisin eller fysiologi for sitt arbeid med tidlige menneskearter og evolusjonen av mennesket.
      Les mer
      • Kroppsøving 8-10

      Pokemon Go eller kart og kompass? Slik blir du en orienterings-ninja!

      Noen ganger går turen til ukjente områder. Da er det viktig at du kan bruke kart og i noen tilfeller kompass, slik at du ivaretar din egen og andres sikkerhet.
      Les mer

      Hold deg oppdatert på Skolestudio for grunnskolen

      Meld deg opp på vårt nyhetsbrev for oppdateringer om våre læremidler, faglig påfyll, undervisningstips og kursinvitasjoner.

      Videregående

      I Skolestudio finner du alle våre digitale læremidler for videregående skole samlet på et sted; både gratis tilleggsressurser for lærer og elev, Smart Øving for matematikk, og de digitale utgavene av læreverkene våre.

      • Engelsk SF
      • Engelsk 1/Engelsk 2 SF
      • Engelsk YF
      • Norsk SF
      • Samfunnskunnskap SF/YF
      • Norsk YF

      Kildekritikk, ytringsfrihet og falske nyheter

      I Skolestudio finner du et utvalg læringsressurser for norsk, engelsk og samfunnskunnskap om blant annet kildekritikk, ytringsfrihet og falske nyheter.
      Les mer
      • Norsk SF
      • Norsk YF
      • Historie SF/YF
      • Samfunnskunnskap SF/YF

      Land i krig: Temapakke om Ukraina

      Krigen i Ukraina er skremmende og kan være vanskelig å forstå. Vi jobber derfor med å sette sammen en temapakke om situasjonen i Ukraina og hjelp til å forstå krigen.
      Les mer
      • Engelsk 1/Engelsk 2 SF

      Welcome to Wonderland

      Author Maria Kjos Fonn has written an introductory article in the first chapter of Edge 2 . Her aim is for students to understand why it is beneficial to read literature, and to inspire them to do so. She also shares her thoughts on how reading online and on paper are interconnected.
      Les mer

      Hold deg oppdatert på Skolestudio for videregående skole

      Meld deg opp på vårt nyhetsbrev for oppdateringer om fagfornyelsen, Skolestudio, undervisningsopplegg, tips og kursinvitasjoner.

       Magien skapes når det digitale møter det analoge

       Betyr økt bruk av digitale læremidler at elevene sitter med nesa i en skjerm hele dagen? Vi har spurt to eksperter og fått gode refleksjoner om både læring, elevengasjement og lærertilfredshet.
       Les mer
       Gyldendal Logo