Gyldendal Logo

  Alt du trenger å vite om Skolestudio

  Skolestudio er Gyldendals digitale læringsmiljø for Kunnskapsløftet 2020. Læringsmiljøet har rikt innhold og fleksibel funksjonalitet som sikrer god læring fra første til siste skoleår.
  Les mer

   I Skolestudio er eleven aktiv deltager i egen læring

   Hva slags læreverktøy engasjerer elevene og fungerer best i undervisningen? Etter flere år som flue på veggen i klasserommene har Gyldendal Undervisning utviklet det digitale læringsverktøyet Skolestudio. Det er særlig tre ting som gjør dette verktøyet unikt for både elever og lærere, forteller fagekspertene.
   Les mer

    Tre gode grunner til å teste Skolestudio i dag

    Rikt innhold og fleksibel funksjonalitet sikrer god læring fra første til siste skoleår.
    Les mer
    • Matematikk 1-7
    • Norsk 1-7
    • Engelsk 1-7
    • Samfunnsfag 1-7
    • Naturfag 1-7

    La årets skolestart bli den beste!

    Her finner du nyttige ressurser til en god skolestart på barnetrinnet.
    Les mer

    Barneskole

    I Skolestudio finner du innhold i alle fag på alle trinn i barneskolen: De kjente læreverkene Salto i norsk, Multi i matematikk, Explore i engelsk og det ferske læreverket Refleks i naturfag og samfunnsfag. I tillegg har Salaby morsomt og engasjerende innhold i KRLE, kunst og håndverk, kroppsøving, mat og helse og musikk.

    • Samfunnsfag 1-7
    • Naturfag 1-7

    Demokrati og medborgerskap: Hvorfor har vi regler?

    Gjennom å fokusere på regler og behovet for disse i kjente situasjoner utvikler elevene gradvis sin forståelse for samfunnet og hvordan beslutninger tas. Det blir den første opplæringen i demokrati og medborgerskap, som er helt sentralt i skolens samfunnsfag. Det er også et tema som passer godt i skolestarten.
    Les mer
    • Norsk 1-7

    Leseforståelse: Instruksjoner og lister

    I temaet  Instruksjoner og lister  i  Salto 5  skal elevene lære å lese og skrive hensiktsmessige instruksjoner. De skal vurdere hva en instruksjon bør inneholde for å være enkel å følge for en mottaker. Her får du to oppgaver hentet fra Salto 5 og 6 (1. utgave) som er både morsomme og utfordrende.
    Les mer
    • Matematikk 1-7

    Praktisk matematikk: Tur til København

    Her skal elevene jobbe med praktisk matematikk, særlig knyttet til planlegging av reise, og kjøp og salg. Et fint tema å starte med etter sommerferien!
    Les mer

    Ungdomsskole

    I Skolestudio finner du innhold i alle fag på alle trinn i ungdomsskolen: De kjente læreverkene Kontekst i norsk, Maximum i matematikk, Enter i engelsk og de ferske læreverkene Element i naturfag og Relevans i samfunnsfag. I tillegg lanserer vi nå innhold i fagene tysk, fransk, spansk, KRLE, kunst og håndverk, kroppsøving, mat og helse og musikk.

    • Naturfag 8-10
    • Engelsk 8-10
    • Norsk 8-10

    Folkehelse og livsmestring: Nerver og hormoner

    Det er mye som skjer med oss mens vi holder på å bli voksne, og mange av de endringene som skjer, er styrt av nerve- og hormonsystemet. Men selv om nerve- og hormonsystemet er et viktig tema i naturfag, betyr ikke det at kropp og helse er noe man bare skal jobbe med i enkelte fag.
    Les mer
    • Engelsk 8-10

    Get involved: Earth Guardians

    Earth Guardians er en del av temaet Get Involved i Enter 9 og kan knyttes til de tverrfaglige temaene bærekraftig utvikling og demokrati og medborgerskap. Eleven lærer å presentere og begrunne sin mening om ulike temaer. Gjennom tekster og oppgaver møter elevene ulike problemstillinger og utfordringer.
    Les mer
    • Norsk 8-10

    Visste du at leseglede kan trenes opp?

    Hvordan står det til med lesekondisen i klassen? Hvis du som lærer ser på deg selv som personlig trener og lar elevene være treningskamerater, kan det faktisk oppstå magi.
    Les mer

    Hold deg oppdatert på Skolestudio

    Meld deg opp på vårt nyhetsbrev for oppdateringer om våre læreverk, Skolestudio, undervisningsopplegg, tips og kursinvitasjoner.

    Videregående

    I Skolestudio finner du alle våre digitale læremidler for videregående skole samlet på et sted; både gratis tilleggsressurser for lærer og elev, Smart Øving for matematikk, og de digitale utgavene av læreverkene våre.

    • Samfunnskunnskap SF/YF
    • Geografi
    • Naturfag
    • Engelsk SF
    • Engelsk YF

    Tverrfaglig opplegg: Bærekraftig utvikling og klesindustrien

    Penklær, koseklær, dyre klær, moteriktige klær, turklær – de aller fleste av oss har et forhold til klær. Hvor mye vet vi om hvor bærekraftige klærne våre er?
    Les mer
    • Samfunnskunnskap SF/YF

    Rådebank sesong 2

    Den populære NRK-serien er en fin inngang til gode samtaler med elevene om identitet, livsmestring, personlig økonomi, fordommer, kultur, vennskap, tilhørighet og samhold. Den nyeste sesongen tar også for seg mer alvorlige temaer som sorg, mental helse og selvmord.
    Les mer
    • Matematikk

    Programmeringskurs i Mønster

    Programmering er nå en del av matematikkfaget, og forfatterne til Mønster har derfor laget et programmeringskurs som ligger på alle Mønster-titlene i Bokstøtte.
    Les mer

    Hold deg oppdatert på videregående i Skolestudio

    Meld deg opp på vårt nyhetsbrev for oppdateringer om fagfornyelsen, Skolestudio, undervisningsopplegg, tips og kursinvitasjoner.

     Magien skapes når det digitale møter det analoge

     Betyr økt bruk av digitale læremidler at elevene sitter med nesa i en skjerm hele dagen? Vi har spurt to eksperter og fått gode refleksjoner om både læring, elevengasjement og lærertilfredshet.
     Les mer
     Gyldendal Logo

     Kundeservice
     Telefon: 22 03 42 01
     E-post: support@gyldendal.no

     Gyldendal Undervisning
     Organisasjonsnummer: 946 163 899