Gyldendal Logo

  Alt du trenger å vite om Skolestudio

  Skolestudio er Gyldendals digitale læringsmiljø for Kunnskapsløftet 2020. Læringsmiljøet har rikt innhold og fleksibel funksjonalitet som sikrer god læring fra første til siste skoleår.
  Les mer

   I Skolestudio er eleven aktiv deltager i egen læring

   Hva slags læreverktøy engasjerer elevene og fungerer best i undervisningen? Etter flere år som flue på veggen i klasserommene har Gyldendal Undervisning utviklet det digitale læringsverktøyet Skolestudio. Det er særlig tre ting som gjør dette verktøyet unikt for både elever og lærere, forteller fagekspertene.
   Les mer

    Tre gode grunner til å teste Skolestudio i dag

    Rikt innhold og fleksibel funksjonalitet sikrer god læring fra første til siste skoleår.
    Les mer

     Magien skapes når det digitale møter det analoge

     Betyr økt bruk av digitale læremidler at elevene sitter med nesa i en skjerm hele dagen? Vi har spurt to eksperter og fått gode refleksjoner om både læring, elevengasjement og lærertilfredshet.
     Les mer

     Barneskole

     I Skolestudio finner du innhold i alle fag på alle trinn i barneskolen: De kjente læreverkene Salto i norsk, Multi i matematikk, Explore i engelsk og det ferske læreverket Refleks i naturfag og samfunnsfag. I tillegg har Salaby morsomt og engasjerende innhold i KRLE, kunst og håndverk, kroppsøving, mat og helse og musikk.

     • Matematikk 1-7

     Multi Smart Vurdering er blitt enda smartere

     Den nye versjonen av Multi Smart Vurdering er et digitalt kartleggingsverktøy som er svært fleksibelt å bruke både for lærer og elev. Med dette kan du spare mye tid på retting, i tillegg til at du får inngående kunnskap om elevenes faglige nivå i alle deler av matematikkfaget.
     Les mer
     • Naturfag 1-7

     Jorda er en snurrebass

     Hvorfor har vi natt og dag? Hvordan vi vet at jorda er ei kule og at den roterer? I Refleks Naturfag 5 får elevene jobbe med disse og flere spørsmål om jorda og solsystemet.
     Les mer
     • Norsk 1-7

     Forfatterne rett inn i klasserommet

     Vil du la elevene høre forfatterne snakke om og lese fra bøkene sine? Du kan nå få digitalt besøk av Gyldendals barnebokforfattere – rett inn i klasserommet!
     Les mer

     Ungdomsskole

     I Skolestudio finner du innhold i alle fag på alle trinn i ungdomsskolen: De kjente læreverkene Kontekst i norsk, Maximum i matematikk, Enter i engelsk og de ferske læreverkene Element i naturfag og Relevans i samfunnsfag. I tillegg lanserer vi nå innhold i fagene tysk, fransk, spansk, KRLE, kunst og håndverk, kroppsøving, mat og helse og musikk.

     • Samfunnsfag 8-10

     Rådebank: «Hvite løgner»

     NRK-serien Rådebank tar opp flere aktuelle tema som ungdom kan kjenne seg igjen i. Dette undervisningsopplegget fra Relevans tar utgangspunkt i Rådebank sesong 2 og episoden «Hvite løgner» og lar elevene jobbe med tema som sosiale grupper og sosiale roller, fordommer og det å ta valg.
     Les mer
     • Naturfag 8-10
     • Mat og helse 8-10
     • Samfunnsfag 8-10
     • Norsk 8-10

     17. mai-fest!

     Lag skikkelig 17. mai feiring med et naturfagsforsøk i nasjonalfarger, en deilig dessert og en litt annerledes 17. mai-tale. Her får du også relevant fagstoff om historien til demokratiet i Norge.
     Les mer
     • Engelsk 8-10

     Get involved: Earth Guardians

     "Earth Guardians" er en del av temaet "Get Involved" i Enter 9 og kan knyttes til de tverrfaglige temaene "bærerakftig utvikling" og "demokrati og medborgerskap". Eleven lærer å presentere og begrunne sin mening om ulike temaer. Gjennom tekster og oppgaver møter elevene ulike problemstillinger og utfordringer.
     Les mer

     Hold deg oppdatert på grunnskolen i Skolestudio

     Meld deg opp på vårt nyhetsbrev for oppdateringer om fagfornyelsen, Skolestudio, undervisningsopplegg, tips og kursinvitasjoner.

     Videregående

     I Skolestudio finner du alle våre digitale læremidler for videregående skole samlet på et sted; både gratis tilleggsressurser for lærer og elev, Smart Øving for matematikk, og de digitale utgavene av læreverkene våre.

     • Samfunnskunnskap SF/YF
     • Geografi
     • Naturfag
     • Engelsk SF
     • Engelsk YF

     Tverrfaglig opplegg: Bærekraftig utvikling og klesindustrien

     Penklær, koseklær, dyre klær, moteriktige klær, turklær – de aller fleste av oss har et forhold til klær. Hvor mye vet vi om hvor bærekraftige klærne våre er?
     Les mer
     • Samfunnskunnskap SF/YF

     Rådebank sesong 2

     Den populære NRK-serien er en fin inngang til gode samtaler med elevene om identitet, livsmestring, personlig økonomi, fordommer, kultur, vennskap, tilhørighet og samhold. Den nyeste sesongen tar også for seg mer alvorlige temaer som sorg, mental helse og selvmord.
     Les mer
     • Matematikk

     Programmeringskurs i Mønster

     Programmering er nå en del av matematikkfaget, og forfatterne til Mønster har derfor laget et programmeringskurs som ligger på alle Mønster-titlene i Bokstøtte.
     Les mer

     Hold deg oppdatert på videregående i Skolestudio

     Meld deg opp på vårt nyhetsbrev for oppdateringer om fagfornyelsen, Skolestudio, undervisningsopplegg, tips og kursinvitasjoner.

      Bli med inn i Gyldendals Skolebibliotek

      Hvis du vil vekke leselysten hos barn og unge kreves minst to ting, sier forskningen: At tekstene er på riktig nivå og at tekstene engasjerer og motiverer. Da er det viktig at elevene har tilgang til god og variert litteratur, mener de som jobber med å lage læreverk for grunnskolen i Gyldendal.
      Les mer
      Gyldendal Logo

      Kundeservice
      Telefon: 22 03 42 01
      E-post: support@gyldendal.no

      Gyldendal Undervisning
      Organisasjonsnummer: 946 163 899