Gyldendal Logo

Gyldendal Fagtid

I Gyldendal Fagtid finner du alt du trenger for å vurdere våre læremidler til Kunnskapsløftet 2020. Forfattere og redaktører presenterer sine læreverk og gir deg nyttige tips. Du finner også en rekke inspirerende kurs og webinarer.

 • Alle
 • Barnetrinn
 • Ungdomstrinn
 • Videregående
 • Alle
 • Biologi
 • Engelsk
 • Engelsk 1/Engelsk 2
 • Fransk
 • Helse- og oppvekstfag
 • Historie
 • Kjemi
 • Matematikk
 • Naturfag
 • Norsk
 • Salaby
 • Samfunnsfag
 • Samfunnskunnskap
 • Skolestudio
 • Tverrfaglig

Dette er Explore 1–4

Explore er et komplett læreverk i engelsk som er revidert i tråd med LK20. Elevene lærer engelsk med utgangspunkt i seg selv. Explore legger vekt på kritisk tenkning og en utforskende og kreativ tilnærming til språklæring. I Explore møter elevene tverrfaglige temaer gjennom et rikt tekstutvalg, aktuell barnelitteratur og et stort utvalg varierte oppgaver.

Engelsk 1 - 7

Dette er Explore 5–7

Explore er et komplett læreverk i engelsk som er revidert i tråd med LK20. Elevene lærer engelsk med utgangspunkt i seg selv. Explore legger vekt på kritisk tenkning og en utforskende og kreativ tilnærming til språklæring. I Explore møter elevene tverrfaglige temaer gjennom et rikt tekstutvalg, aktuell barnelitteratur og et stort utvalg varierte oppgaver.

Engelsk 1 - 7

Presentasjon av E1 Parallell

Fra Gyldendal' English Seminar 2022 på Gyldendalhuset 26. april, presentasjon av E1 Parallell.

Engelsk 11 - 13

Enter: Kort fortalt

Dette er Enter , et læreverk i engelsk på ungdomstrinnet, på 90 sekunder!

Engelsk 8 - 10

Multilingualism interpreted in E1

In this video, co-author Hanna is talking about how multilingualism is interpreted in E1.

Engelsk 11 - 13

Skolestudio 1-7 Basis Trio

Bli kjent med Skolestudio Trio: Dette webinaret gir deg en innføring i Skolestudio, Salaby og Aftenposten Junior Skole.

Skolestudio 1 - 7

Webinar: Bli kjent med nye Aqua 1

Webinaropptak fra 25. mai 2021 hvor redaktør Klaus Karlson og Aqua-forfatterne presenterer de nye bøkene til Aqua 1.

Kjemi 12 - 13

Using Edge: Prepared to study

In this video co-author and English teacher, Ian Underwood, talks about Chapter 4 Prepared to study in Edge.

Engelsk 1/Engelsk 2 12 - 13

Nyhetsbildet og norskfaget | Morgenkaffe 20.05.22

Å arbeide med nyheter i klasserommet kan være et fint utgangspunkt for gode læringsprosesser. I denne morgenkaffen tar vi blant annet for oss oppdraget " Nyhetsrommet og faktaforvirrerne " i Kontekst 8-10 . Vi gir eksempler på tilnærminger i klasserommet der store deler av norskfaget er involvert. Frokostvertene for skoleårets siste morgenkaffe med Kontekst, er to av forfatterne bak læremidlene med samme tittel: Kathinka Blichfeldt og Åslaug Huseby . Opptak fra 20. mai 2022

Norsk 8 - 10

Slik underviser du med nye Senit

I denne videoen blir du bedre kjent med den nye reviderte utgaven av Senit og hvordan du kan bruke læreveret i din naturfagsundervisning.

Naturfag 11 - 11

Didaktisk påfyll del 3

Opptak fra inspirasjonskveld for norsklærere på Gyldendalhuset 20. april 2022. Didaktisk påfyll med forfatter Jon Olav Sørhaug.

Norsk 11 - 13

Webinar: Mønster presenterer Vg2

Webinaropptak fra 20. april 2021 hvor redaktør Anne Raustøl og Mønster-forfatterne presenterer de nye bøkene til Mønster for Vg2.

Matematikk 11 - 11

Using Edge: Varieties of English

In this video co-author and English teacher, Siri Hunstadbråten, talks about Chapter 1 Varieties of English in Edge.

Engelsk 1/Engelsk 2 12 - 13

Vurdering på ungdomstrinnet

Hvordan jobbe med vurdering på ungdomstrinnet? Kjell Evensen gir deg faglig påfyll og Gyldendals digitalpedagoger viser deg hvordan du kan jobbe med vurdering i Skolestudio.

Skolestudio 8 - 10

Bli kjent med den nye =HO-serien

Webinaropptak fra 19. mais hvor =HO-forfatterne Agnes Brønstad og Marit Volden presenterer den nye reviderte =HO-serien.

Helse- og oppvekstfag 11 - 13

Dypdykk i norskfaget | Morgenkaffe 15.01.21

Hvordan legge til rette for helhet og sammenheng i norskfaget? Vi gir gratis påfyll med tips, blant annet fra Kontekst 8-10 som du kan ta med deg inn i klasserommet. Frokostvertene er Kathinka Blichfeldt og Åslaug Huseby, to av forfatterne bak læreverket Kontekst . Opptak fra 15. januar 2021.

Norsk 8 - 10

Dette er Element

I denne presentasjon blir du bedre kjent med det helt nye naturfagverket for ungdomstrinnet, Element , skrevet til fagfornyelsen. Du får også nyttige tips til hvordan du kan konkretisere og tilrettelegge naturfagsundervisningen for elevene dine med Element . Opptak fra våren 2020. For oppdatert informasjon om Element i Skolestudio, se denne filmen

Naturfag 8 - 10

UTFORSKE (5–7)

5.–7. trinn: Lær mer om samarbeid, samtale, utforskning og refleksjon i matematikk på mellomtrinnet. Mona Røsseland deler sine refleksjoner rundt temaet og viser eksempler fra Multi på 5. til 7. trinn. Du får også en demonstrasjon av Multi Fagrom i Skolestudio.

Matematikk 1 - 7

Element Fagrom

Slik bruker du fagrommet i Element Skolestudio i naturfag 8-10.

Naturfag 8 - 10

Presentasjon av Edge 2

Fra Gyldendal' English Seminar 2022 på Gyldendalhuset 26. april, presentasjon av Edge 2 for Engelsk 2.

Engelsk 1/Engelsk 2 12 - 13

Presentasjon av Mønster 1T og 1P

Knut Skrindo og Øystein Weider presenter Gyldendals nye lærebøker for matematikk Vg1 SF. De viser eksempel fra Mønster 1T.

Matematikk 11 - 11

Webinar: Bli kjent med nye Tett på

Webinaropptak fra 28. april 2021 hvor redaktør Anders Nes og forfatterne av Tett på presenterer nye Tett på og endringene i boka etter ny læreplan.

Norsk 12 - 12

Webinar: Bli kjent med nye Perspektiver

Webinaropptak fra 22. april 2021 hvor redaktør Anders Nes og Karsten Korbøl snakker om historiefaget, og presenterer nye og reviderte Perspektiver.

Historie 11 - 12

Webinar: Norsktimen med Appell Vg2/Vg3

Webinaropptak fra 13. april 2021 hvor forfatterne av Appell gir deg konkrete eksempler og undervisningsopplegg til hvordan du kan bruke læreverket i klasserommet.

Norsk 11 - 13

Programmering i Mønster

Knut Skrindo forteller om hvordan Mønster-forfatterne har tilrettelagt for arbeid med programmering i matematikkfaget.

Matematikk 11 - 11

Didaktisk påfyll del 1

Opptak fra inspirasjonskveld for norsklærere på Gyldendalhuset 20. april 2022. Didaktisk påfyll med forfatter Ida Longva.

Norsk 11 - 13

Kontekst i Skolestudio

I dette webinaret får du en presentasjon av Kontekst Fagrom , Kontekst Tekster og Kontekst Ferdigheter, med eksempler på innhold, verktøy og muligheter for lærer og elev. Vi viser deg hvordan du kan du kombinere og få best utbytte av Kontekst sine digitale læremidler. Opptak av webinar fra 14. september 2021

Norsk 8 - 10

Dette er Maximum

Maximum er et komplett læreverk i matematikk for ungdomstrinnet som er revidert i tråd med LK20. Maximum gir elevene mulighet til å undre seg, være kreative og oppdage matematikken sammen. Læreverket inneholder varierte aktiviteter, med utforskende, rike og åpne oppgaver. Kursholder: Redaktør Grete Sandrød Owesen

Matematikk 8 - 10

Fagfornyelsen og kjerneelementet språklæring i engelsk

Fagfornyelsen og kjerneelementet språklæring i engelsk: I dette webinaret blir du kjent med ny utgave av vårt engelskverk for ungdomstrinnet, Enter . I presentasjonen vil du lære mer om fagfornyelsen og kjerneelementet språklæring . Vi viser deg hvordan språklæring er en integrert del av den faglige progresjonen i Enter og hva kompetansemålene sier om hva elevene skal lære. Du lærer også om hvordan læringsstrategier og lesestrategier er integrert i Enter. Opptak av webinar fra 13. april 2021

Engelsk 8 - 10

Dette er Explore 5–7

Explore er et komplett læreverk i engelsk som er revidert i tråd med LK20. Elevene lærer engelsk med utgangspunkt i seg selv. Explore legger vekt på kritisk tenkning og en utforskende og kreativ tilnærming til språklæring. I Explore møter elevene tverrfaglige temaer gjennom et rikt tekstutvalg, aktuell barnelitteratur og et stort utvalg varierte oppgaver. Opptak av webinar fra 4. mai 2021

Engelsk 1 - 7

Webinar: Appell presenterer fellesbok Vg2/Vg3

Webinaropptak fra 8. april 2021 hvor redaktør Magnhild Glende presenterer den nye fellesboka for Vg2/Vg3.

Norsk 11 - 13

Fra klasserommet

Slik bruker vi Explore

Engelsk 1 - 7

Appell som didaktisk verktøykasse

Alle håndverkere trenger verktøy som de kan bruke i jobben sin, og det gjelder jo også for norsklærere. I denne videosnutten forteller forfatter Jon Olav Sørhaug hvordan Appell kan være et nyttig verktøy du kan bruke i norsktimen.

Norsk 11 - 13

Dette er Salto 5–7

Salto er et komplett læreverk i norsk som er revidert i tråd med LK20. I den nye utgaven av Salto er det lagt større vekt på utforskende tilnærming, kritisk tenkning, kreativitet og tekster som aktualiserer de tverrfaglige temaene. Elevene møter tverrfaglige temaer gjennom et rikt tekstutvalg, aktuell barnelitteratur og et stort utvalg varierte oppgaver. Kursholder: Kari Kolbjørnsen Bjerke

Norsk 1 - 7

Webinar

Underveisvurdering i matematikk

Matematikk 8 - 10

Lesing og leselyst i det «nye» norskfaget | Morgenkaffe 30.04.21

Hvordan skape engasjement og leselyst for elevene? Hvilke ulike formål kan lesing i norskfaget ha? Ta morgenkaffen sammen med oss, mens vi reflekterer over noen muligheter og dilemmaer rundt temaet. Vi gir gratis påfyll med tips, blant annet fra Kontekst 8-10 som du kan ta med deg inn i klasserommet. Frokostvertene er Kathinka Blichfeldt og Åslaug Huseby, to av forfatterne bak læreverket Kontekst . Opptak fra 30. april 2021.

Norsk 8 - 10

Tilpass undervisningen på 5–7

Hvordan kan Skolestudio hjelpe deg å tilpasse undervisningen på mellomtrinnet? Opptak av webinar fra 17. mars 2022.

Skolestudio 1 - 7

Dette er Explore 1–4

Explore er et komplett læreverk i engelsk som er revidert i tråd med LK20. Elevene lærer engelsk med utgangspunkt i seg selv. Explore legger vekt på kritisk tenkning og en utforskende og kreativ tilnærming til språklæring. I Explore møter elevene tverrfaglige temaer gjennom et rikt tekstutvalg, aktuell barnelitteratur og et stort utvalg varierte oppgaver.

Engelsk 1 - 7

Skolestudio for videregående skole

Kom i gang med Skolestudio: Dette webinaret er for deg som underviser på videregående skole og gir en innføring i Skolestudio, innhold og funksjonalitet.

Skolestudio 11 - 13

Hvorfor skal du vurdere Pilot?

Hvorfor skal jeg vurdere Pilot? I denne videosnutten prøver forfatterne, Ola Engelien, Øyvind Gilleberg Stensli, Benedicte Wiik og Peter Mørk, å overbevise DEG om å vurdere Pilot!

Samfunnskunnskap 11 - 13

Tilpass undervisningen på 1–4

Dette webinaret tar for seg alle mulighetene Skolestudio gir for tilpassing av undervisningen for elever på 1-4. trinn. Tilpass til klasser, grupper eller enkeltelever.

Skolestudio 1 - 7

Element: Kort fortalt

Dette er Element , et helt nytt læreverk i naturfag på ungdomstrinnet, på 3 minutter!

Naturfag 8 - 10

Tolkningstrappa i Appell

I denne videoen forteller forfatter Ingeborg Aasbrenn om et av de mange kursene i Appells kursdel, det vi har valgt å kalle Tolkningstrappa.

Norsk 11 - 13

Relevans: Kort fortalt

Dette er Relevans , et helt nytt læreverk i samfunnsfag på ungdomstrinnet, på 90 sekunder!

Samfunnsfag 8 - 10

VURDERE

Multi-forfatter Ann Christin Arnås deler sine beste tips om vurdering i matematikk. Du får også en demonstrasjon av Multi Smart Vurdering – digitale hel- og halvårsprøver i matematikk.

Matematikk 1 - 7

Kritisk tilnærming til tekst i norskfaget

Opptak fra inspirasjonskveld for norsklærere på Gyldendalhuset 20. april 2022. Professor Aslaug Veum leder for tiden et større forskningsprosjekt om kritisk tilnærming til tekst i norskfaget. Hun formidler erfaringer fra denne forskningen og deler tips om hvordan man kan undervise i kritisk analyse av tekster.

Norsk 11 - 13

Webinar: Skap engasjement og aktivitet med Pilot

Webinaropptak fra 27. april 2021 hvor redaktør Anders Nes og forfatter Peter Mørk gir deg sine beste tips til hvordan du kan bruke Pilot til å skape engashement og aktivitet i klasserommet.

Samfunnskunnskap 11 - 13

Using Edge 1 in the classroom del 2

Fra Gyldendal' English Seminar 2022 på Gyldendalhuset 26. april, erfaringsdeling med bruk av Edge 1 i klaserommet. Presentert av forfatterne av læreverket.

Engelsk 1/Engelsk 2 12 - 13

Salto Fagrom 1–4

Slik bruker du Salto Fagrom i Skolestudio.

Norsk 1 - 7

Programmering

Hvordan jobbe med programmering i Skolestudio? Undervisningsopplegg og oppgaver om programmering i Skolestudio med eksempler fra Multi , Refleks naturfag og kunst og håndverk, matematikk og musikk i Salaby . Opptak av webinar fra 10. februar 2022.

Skolestudio 1 - 7

Verktøykasse og arbeidsrom

Verktøykasse og arbeidsrom i Skolestudio: I Skolestudio kan både lærere og elever utforske, samarbeide, forklare og være kreative ved hjelp av verktøy i digitale arbeidsrom og verktøykasser. Du får se eksempler på elevarbeid og lære hvordan du kan lage egne undervisningsopplegg. Opptak av webinar fra 1. februar 2022

Skolestudio 1 - 7

Dette er Relevans

I denne presentasjonen blir du bedre kjent med det helt nye samfunnsfagverket for ungdomstrinnet, Relevans , skrevet til fagfornyelsen. Du får også nyttige tips til hvordan du kan konkretisere og tilrettelegge samfunnsfagsundervisningen for elevene dine med Relevans .

Samfunnsfag 8 - 10

Didaktisk påfyll del 4

Opptak fra inspirasjonskveld for norsklærere på Gyldendalhuset 20. april 2022. Didaktisk påfyll med forfatter Jon Olav Sørhaug.

Norsk 11 - 13

Hva er Explore Smart Øving?

Hvordan skiller Explore Smart Øving seg fra andre nettbaserte øvingsverktøy i engelsk? Hva er egentlig adaptivitet? Hvordan kan du bruke Smart Øving i din engelskundervisning?

Engelsk 1 - 7

Dette er Enter

Enter er et komplett læreverk i engelsk for ungdomstrinnet som er revidert i tråd med LK20. I den nye utgaven av Enter er det lagt vekt på utforskende tilnærming, kritisk tenkning, kreativitet og tekster som aktualiserer de tverrfaglige temaene. I Enter møter elevene tverrfaglige temaer gjennom et rikt tekstutvalg, aktuell ungdomslitteratur og et stort utvalg varierte oppgaver.

Engelsk 8 - 10

Bli kjent med den nye God helse-serien

Webinaropptak fra 19. mai hvor God helse-forfatterne Agnes Brønstad og Ingvild Skjetne presenterer den nye reviderte God helse-serien.

Helse- og oppvekstfag 11 - 13

ØVE

Hvordan jobbe med øving og mengdetrening i Multi . Forfatter Ann-Christin Arnås forklarer forskjellen på Elevbok og Øvebok . Du får også en demonstrasjon av det adaptive læremidlet Multi Smart Øving .

Matematikk 1 - 7

Webinar: Simulering i S1 og S2

I dette webinaropptaket fra 5. april 2022 bruker Mønster-forfatter Knut Skrindo Python til å simulere stokastiske forsøk og stokastiske variabler.

Matematikk 11 - 11

Dette er Multi Smart Øving

Hvordan skiller Multi Smart Øving seg fra andre nettbaserte og adaptive øvingsverktøy i matematikk? Hvordan kan du bruke Smart Øving i din undervisning?

Matematikk 1 - 7

I klasserommet: UTFORSKE

Utforskende matematikk med Multi: Bli med inn i 5. klasse på Langhus skole. De bruker utforskingsoppgavene i Multi Fagrom som utgangspunkt for samtaler om matematikk.

Matematikk 1 - 7

Utforskende matematikk

Utforskende matematikk med Maximum: I dette webinaret viser forfatterne av Maximum deg hvordan samarbeid, utforsking og kommunikasjon, kan bidra til dybdelæring og en større forståelse i matematikkfaget. Dybdelæring og økt fokus på utvikling av forståelse i matematikk er sentrale punkter i læreplanen. Kjerneelementene gir en tydelig presisering av arbeidsmåter, metoder og tenkemåter, og synliggjør at prosessen med utvikling av strategier og ulike fremgangsmåter blir viktigere enn løsningen. Hvilke konsekvenser får det for matematikkundervisningen? Hvordan jobbe for å legge til rette for dybdelæring i matematikk? Forfatterne vil vise eksempler fra Maximum sitt rike og variert oppgaveutvalg, og hvordan de ulike oppgavetypene kan brukes i undervisningen. Opptak av webinar fra 29. april 2021

Matematikk 8 - 10

Å undervise med Appell

I dene videoen presenterer redaktør Magnhild Glende læreverket Appell med utgangspunkt i eksempler fra Vg1-boka.

Norsk 11 - 13

Enter Fagrom

Instruksjonsvideo: Slik bruker du Enter Fagrom Skolestudio.

Engelsk 8 - 10

I klasserommet: ØVE

Øving i matematikk med Multi: Bli med inn i klasserommet til Hilde og 1A på Ridabu skole. De bruker både Multi Øvebok og Multi Smart Øving når de skal trene ferdigheter i matematikk.

Matematikk 1 - 7

Webinar: Bli kjent med E1

I dette webinaropptaket fra 21. april 2021 blir du bedre kjent med E1 og hvordan du kan bruke læreverket i din engelskundervisning.

Engelsk 11 - 13

Tekstantologien i Appell Vg1

Mange lærere er nysgjerrige på hva slags antologi som følger med Appell Vg1 . Forfatter av Anne Lise Jomisko presenterer antologien nærmere i denne videoen.

Norsk 11 - 13

VGS E1 Å undervise med E1

I denne videoen får du en innføring i læreverket E1 av redaktør Kari Anne Gjesdal, du blir presentert med hvilke muligheter det gir og hvordan du kan bruke det sammen med dine elever.

Engelsk 11 - 13

Utforskende matematikk med Mønster

Tove Kalvø forteller om hvordan man kan undervise utforskende med Mønster.

Matematikk 11 - 11

Webinar: Mønster presenterer Vg3

Webinaropptak fra 7. april 2022 hvor du blir bedre kjent med Mønster 2P-Y, S2 og R2, og hvordan du kan bruke bøkene i din undervisning. Kurset ble holdt av Mønster-forfatterne Tove Kalvø, Knut Skrindo, Jens Christian Opdahl og Øystein Weider.

Matematikk 11 - 11

Standpunktvurdering i norskfaget | Morgenkaffe 25.03.22

Hvordan få til en god standpunktvurdering der elevene får vist kompetanse på flere og varierte måter? I denne morgenkaffen ser vi på rammene i vurderingsforskriften, forventningene fra LK20 og hvilket handlingsrom vi har som norsklærere. Vi gir også tips til hvordan fagdagene til Kontekst 8-10 (som er laget etter ny eksamensmodell) kan være til hjelp i dette arbeidet. Frokostvertene er Kathinka Blichfeldt og Åslaug Huseby, to av forfatterne bak læreverket Kontekst . Opptak fra 25. mars 2022.

Norsk 8 - 10

Webinar: Bli kjent med SKILLS

I dette webinaropptaket fra 7. april 2021 blir du bedre kejnt med SKILLS, og hvordan du kan bruke læreverket i din engelskundervisning.

Engelsk 11 - 11

Modellering steg-for-steg

I denne videosnutten forteller forfatter Ida Longva om hvordan Appell kan hjelpe deg til å møte det kravet Fagfornyelsen stiller til dybdelæring.

Norsk 11 - 13

Kritisk tenkning og norskfaget | Morgenkaffe 04.12.20

Hvordan kan arbeidet med kjerneelementet kritisk tilnærming til tekst foregå i klasserommet? Dette blir temaet i morgenkaffen. Kaffen brygger du selv, vi gir gratis påfyll med tips til gode læringsprosesser der kritisk tenkning er integrert. Vi viser også hvordan Kontekst 8-10 kan være en ressurs. Frokostvertene er Kathinka Blichfeldt og Åslaug Huseby, to av forfatterne bak læreverket Kontekst . Opptak fra 4. desember 2020

Norsk 8 - 10

Utforskende tilnærming og samarbeid | Morgenkaffe 19.05.21

Utforskende tilnærming og samarbeid – med norskfaget som utgangspunkt: Hvordan legge til rette for god struktur i større og friere oppgaver med fordypning over tid? Vi viser hvordan oppdragene, en ny del av Kontekst , kan være en god metodisk støtte. Enten det handler om norskfaglige emner eller dere ønsker å trekke inn andre fag, får elevene mulighet til å samarbeide, være kreative og gå i dybden. Oppdragene er temaet i morgenkaffen denne gang – vi stiller med tips, kaffen må du sørge for selv. Frokostvertene er Kathinka Blichfeldt og Åslaug Huseby, to av forfatterne bak læreverket Kontekst . Opptak fra 19.mai 2021.

Norsk 8 - 10

Matematikk i tre akter

Matematikk i tre akter er en undervisningsmetode som handler om å ta med en historie eller en hendelse fra virkeligheten, og så la elevene løse et problem knyttet til den.

Matematikk 1 - 7

Norsk Ferdigheter

I denne instruksjonsvideoen får du en praktisk introduksjon til Appell Ferdigheter.

Norsk 11 - 13

What Remains of Edith Finch?

How to play «What Remains of Edith Finch». I denne videoen forteller forfatter på E1, Ian Underwood, deg om videospillet og hvordan du kan bruke dette i undervisningen med elevene dine.

Engelsk 11 - 13

Maximum Fagrom og Smart Øving

Slik kombinerer du Maximum Fagrom og Maximum Smart Øving: I dette webinaret får du en kort presentasjon av Maximum Smart Øving og Maximum Fagrom , med eksempler på innhold, verktøy og muligheter for lærer og elev. Du får se hvordan du kan kombinere og få best utbytte av disse læremidlene i matematikkundervisningen. Opptak av webinar fra 22. september 2021

Matematikk 8 - 10

Live skoletime om krigen i Ukraina med Røde Kors

For barntrinnet. I denne skoletimen vil Røde Kors snakke om situasjonen i Ukraina nå, regler i krig og om hvordan takle egne tanker. Opptak fra 31.mars 2022.

Tverrfaglig 1 - 7

Hva er Maximum Smart Øving?

Hvordan skiller Maximum Smart Øving seg fra andre nettbaserte og adaptive øvingsverktøy i matematikk? Hvordan kan du bruke Smart Øving i din matematikkundervisning?

Matematikk 8 - 10

Mønster Fagrom for HO og TIF

I dette webinaret får du en gjennomgang av Mønster Fagrom for HO og TIF, og tips til hvordan du kan bruke det i klasserommet. Opptak av webinar fra 7. september 2022.

Matematikk 11 - 11

Aktive og utforskende elever med Appell

I denne videosnutten forteller forfatter Pål Fredrik Børresen om hvordan vi mener å ha laget et nyskapende læreverk som kan bidra til at elevene tar læreboka ut av skapet, og bruker den som et aktivt verktøy i undervisningen.

Norsk 11 - 13

Tekstantologien i Appell Vg2/Vg3

Bli bedre kjent med tekstantologien i fellesboka til Appell for Vg2/Vg3, her presentert av forfatter Anne Lise Jomisko på et webinar fra mars 2022.

Norsk 11 - 13

Dette er Salto 1–4

Salto er et komplett læreverk i norsk som er revidert i tråd med LK20. I den nye utgaven av Salto er det lagt større vekt på utforskende tilnærming, kritisk tenkning, kreativitet og tekster som aktualiserer de tverrfaglige temaene. Elevene møter tverrfaglige temaer gjennom et rikt tekstutvalg, aktuell barnelitteratur og et stort utvalg varierte oppgaver. Kursholder: Kari Kolbjørnsen Bjerke

Norsk 1 - 7

Fagrom i Skolestudio 8–10

Kom i gang med Skolestudio: Dette webinaret er for deg som underviser på ungdomsskole 8-10 og gir en innføring i Skolestudio, innhold og funksjonalitet.

Skolestudio 8 - 10

Årsplanlegging | Morgenkaffe 22.09.22

Hvor detaljert må en årsplan være? Hvordan lage planer som gir retning og oversikt, samtidig som de er fleksible og gir rom for medvirkning? Vi viser eksempler på planer og treårsløp med Kontekst, samt eksempler fra praksis. I tillegg ser vi på de siste endringene i eksamen. Frokostvertene er to av forfatterne bak læremidlene med samme tittel: Kathinka Blichfeldt og Åslaug Huseby . Opptak fra 22. september 2022

Norsk 8 - 10

Utforskende samfunnsfag

Utforskende samfunnsfag: Bli kjent med Relevans og hvordan du kan jobbe utforskende i samfunnsfag. Opptak av webinar fra 20. april 2021

Samfunnsfag 8 - 10

TV-serien – en bro mellom klasserom og fritid

Opptak fra inspirasjonskveld for norsklærere på Gyldendalhuset 20. april 2022. Norske elever er storkonsumenter av tv-serier og underholdning. Å trekke TV-serien inn i klasserommet er en glimrende måte å gjøre faget mer relevant og interessant for elevene. I sitt foredrag forteller manusforfatter og programleder Gjermund Stenberg Eriksen oss hvilket enormt potensiale denne sjangeren har i undervisningen.

Norsk 11 - 13

Dette er En route

En route er et helt nytt læreverk i fransk for ungdomstrinnet. Læreverket er heldigitalt med mange fleksible løsninger for innlæring av et nytt språk, utviklet i tråd med fagfornyelsen.

Fransk 8 - 10

Webinar: Bli kjent med nye Senit

Webinaropptak fra 5. mai 2021 hvor redaktør Klaus Karlson og Senit-forfatterne presenterer nye og reviderte Senit.

Naturfag 11 - 11

Dette er Explore 1–4

Explore er et komplett læreverk i engelsk som er revidert i tråd med LK20. Elevene lærer engelsk med utgangspunkt i seg selv. Explore legger vekt på kritisk tenkning og en utforskende og kreativ tilnærming til språklæring. I Explore møter elevene tverrfaglige temaer gjennom et rikt tekstutvalg, aktuell barnelitteratur og et stort utvalg varierte oppgaver. Opptak av webinar fra 3. mai 2021.

Engelsk 1 - 7

Webinar: Bli kjent med nye Bi 1

Webinaropptak fra 27. mai 2021 hvor redaktør Ragnhild Bach og Bi-forfatterne presenterer Bi 1.

Biologi 12 - 13

Webinar: Problemløsning i matematikk

I dette webinaropptaket fra 24. mars 2022 presenterer Mønster-forfatterne Tove Kalvø og Jens Christian Lothe Opdahl måter å integrere problemløsning i undervisningen, og viser eksempler på konkrete problemløsningsstrategier.

Matematikk 11 - 11

London now: Traditions and Identity in the Heart of the Empire

Fra Gyldendal' English Seminar 2022 på Gyldendalhuset 26. april, Øivind Bratberg med sitt foredrag om boka ”Falmet fløyel i London”.

Engelsk 11 - 13

Multi Fagrom og Smart Øving

Slik kombinerer du Multi Fagrom og Multi Smart Øving: I dette webinaret får du en kort presentasjon av Multi Smart Øving og Multi Fagrom , med eksempler på innhold, verktøy og muligheter for lærer og elev. Du får se hvordan du kan kombinere og få best utbytte av disse læremidlene i matematikkundervisningen. Opptak av webinar fra 8. september 2021.

Matematikk 1 - 7

Epikk i Appell

Norsk 11 - 13

Using Edge: News and Views

In this video co-author and English teacher, Svein Arild Pettersen, talks about Chapter 2 News and Views in Edge.

Engelsk 1/Engelsk 2 12 - 13

Fra klasserommet

Lesing med Saltos lure leseknep: – Å se elever lære seg å lese er helt magisk, sier lærer Kjersti Bye på Kampen skole. Hun bruker Saltos lure leseknep i sin klasse.

Norsk 1 - 7

Skolestudio 1-4

Kom i gang med Skolestudio: Dette webinaret er for deg som underviser på barnetrinnene 1-4 og gir en innføring i Skolestudio, innhold og funksjonalitet.

Skolestudio 1 - 7

Dette er Kontekst

En presentasjon av struktur og innhold i læreverket Kontekst , både som bok og i Skolestudio. Kursholdere er forfatterne Kathinka Blichfeldt og Åslaug Huseby.

Norsk 8 - 10

UTFORSKE (1–4)

1.–4. trinn: Lær mer om samarbeid, samtale, utforskning og refleksjon i matematikk. Mona Røsseland deler sine refleksjoner rundt temaet og viser eksempler fra Multi på 1. til 4. trinn. Du får også en demonstrasjon av Multi Fagrom i Skolestudio.

Matematikk 1 - 7

Dette er Explore 5–7

Explore er et komplett læreverk i engelsk som er revidert i tråd med LK20. Elevene lærer engelsk med utgangspunkt i seg selv. Explore legger vekt på kritisk tenkning og en utforskende og kreativ tilnærming til språklæring. I Explore møter elevene tverrfaglige temaer gjennom et rikt tekstutvalg, aktuell barnelitteratur og et stort utvalg varierte oppgaver.

Engelsk 1 - 7

Tekster i klasserommet | Morgenkaffe 27.10.2022

Hva kan være relevante tekster i norskfaget? Hvilke tekster utsetter vi elevene for? Vi tar morgenkaffen sammen med dere og reflekterer over bruk av tekster i norskfaget og hvordan ulike innganger til tekst kan skape motivasjon og relevans. Eksemplene er fra praksis og mange års erfaring i arbeidet med å plukke ut tekster til fagdager og tekstsamlinger. Opptak fra 27. oktober 2022.

Norsk 8 - 10

Presentasjon av Mønster YF

Anja Saxebøl presenter Gyldendals nye lærebøker for matematikk YF. Hun viser eksempel fra Mønster TIP.

Matematikk 11 - 11

Hva skjer i Salaby?

Hvordan kan du som lærer jobbe med Fagfornyelsen i Salaby? Salabys fokus mot skolestart har vært på de praktiske og estetiske fagene. I tillegg har vi lansert mangfoldige nye tverrfaglige temaer. I dette webinaret viser vi fram nylig publiserte ressurser og gir deg en sniktitt og oversikt over det som kommer I Salaby utover høsten.

Salaby 1 - 7

Fagsamtaler i samfunnsfag

Fagsamtaler i samfunnsfag: Fagsamtaler egner seg godt som en del av underveisvurderingen, men også inn mot standpunktvurderingen i faget. Vi gir deg konkrete eksempler på spørsmål du kan stille elevene, og viser deg hvordan du kan organisere fagsamtalen i klasserommet. Webinaret holdes av Kjell Evensen. Han er prosjektleder ved Senter for livslang læring. Opptak fra 19. april 2022.

Samfunnsfag 8 - 10

God i norsk med Appell

For å mestre norskfaget er det viktig å opparbeide seg lesekompetanse, skrivekompetanse og god faglig kunnskap. Gjennom eksempler fra boka og konkrete undervisningstips forklarer forfatter Ingeborg Aasbrenn hvordan Appell legger til rette for dette.

Norsk 11 - 13

Refleks: Kort fortalt

Dette er Refleks, et læreverk i naturfag og samfunnsfag på barnetrinnet, på 90 sekunder!

Naturfag 1 - 7

Tekst i kontekst | Morgenkaffe 16.10.20

Hva ligger i kjerneelementet Tekst i kontekst? Hvordan planlegge i tråd med fagfornyelsen? Kaffen fikser du selv, vi gir tips til innfallsvinkler og viser hvordan Kontekst 8-10 tar utgangspunkt i kjerneelementene. Frokostvertene er Kathinka Blichfeldt og Åslaug Huseby, to av forfatterne bak læreverket Kontekst . Opptak fra 16. oktober 2020.

Norsk 8 - 10

Skriftlige tekster, fagdager i norsk og ny eksamen | Morgenkaffe 22.10.21

Skriftlige tekster, fagdager i norsk og ny eksamen: Hvordan kan vi skape gode arenaer for skriftlig tekstskaping i klasserommet? Hvilke endringer finner vi i ny norskeksamen? Dette blir temaet i høstens første morgenkaffe. Vi reflekterer over endringene med LK20 og gir tips til hvordan fagdager kan være med på å utvikle gode skrivere. Frokostvertene er Kathinka Blichfeldt og Åslaug Huseby, to av forfatterne bak læreverket Kontekst . Opptak fra 22. oktober 2021.

Norsk 8 - 10

Explore Fagrom og Smart Øving

I dette webinaret får du en kort presentasjon av Explore Smart Øving og Explore Fagrom , med eksempler på innhold, verktøy og muligheter for lærer og elev. Du får se hvordan du kan kombinere og få best utbytte av disse læremidlene i engelskundervisningen. Opptak av webinar fra 21. september 2021.

Engelsk 1 - 7

Tverrfaglig tema og norskfaget | Morgenkaffe 12.03.21

Hvordan kan vi jobbe med de tre tverrfaglige temaene i norsk? Det kan romme alt fra å utforske tekster med ulik tematikk til å utvikle ferdigheter i å argumentere og å vurdere kritisk. Start dagen med en kaffepause og få påfyll rundt temaet i denne morgenkaffen. Vi gir tips til tilnærminger i klasserommet og viser eksempler fra Kontekst 8-10 som kan være til hjelp. Frokostvertene er Kathinka Blichfeldt og Åslaug Huseby, to av forfatterne bak læreverket Kontekst . Opptak fra 12. mars 2021.

Norsk 8 - 10

Webinar: Bli kjent med Edge

I dette webinaropptaket fra 29. april 2021 blir du bedre kejnt med Edge, og hvordan du kan bruke læreverket i din engelskundervisning.

Engelsk 1/Engelsk 2 12 - 13

Didaktisk påfyll del 2

Opptak fra inspirasjonskveld for norsklærere på Gyldendalhuset 20. april 2022. Didaktisk påfyll med forfatter Anne Lise Jomisko.

Norsk 11 - 13

Skolestudio 5–7

Kom i gang med Skolestudio: Dette webinaret er for deg som underviser på barnetrinnene 5–7 og gir en innføring i Skolestudio, innhold og funksjonalitet.

Skolestudio 1 - 7

Webinar: Bli kjent med Aqua 2

Webinaropptak fra 27. april 2022 hvor du blir bedre kjent med Aqua og Aqua 2, og hvordan du kan bruke lærevekret i din undervisning. Kurset ble holdt av redaktør og forfatterne.

Kjemi 12 - 13

Using Edge 1 in the classroom del 1

Fra Gyldendal' English Seminar 2022 på Gyldendalhuset 26. april, erfaringsdeling med bruk av Edge 1 i klaserommet. Presentert av forfatterne av læreverket.

Engelsk 1/Engelsk 2 12 - 13

Inspirasjonsdag for norsklærere

Tekstmangfold og skaperglede . Hvilke tekster treffer ungdom i dag? Hva tenker forfattere som lager tekster for ungdom?

Norsk 8 - 10

Bli kjent med Pilot

Anders H. Nes, redaktør for samfunnskunnskap, presenterer det nye læreverket Pilot.

Samfunnskunnskap 11 - 13

Didaktisk påfyll del 5

Opptak fra inspirasjonskveld for norsklærere på Gyldendalhuset 20. april 2022. Didaktisk påfyll med forfatter Pål Fredrik Børresen.

Norsk 11 - 13

Utforskende matematikk i praksis

Utforskende matematikk med Multi: Bli med i en matematikktime i 3. klasse på Sædalen skole utenfor Bergen, der elevene får utforske temaet multiplikasjon – og sjokolade! Mona Røsseland gir deg gode, praktiske tips til hvordan man kan jobbe med utforskingsoppgavene i Multi.

Matematikk 1 - 7

Webinar: Bli kjent med Bi 2

Webinaropptak fra 4. mai 2022 hvor du blir bedre kjent med Bi og Bi 2, og hvordan du kan bruke lærevekret i din undervisning. Kurset ble holdt av redaktør og forfatterne.

Biologi 12 - 13